Rohkeutta siskot!

Olen elämäntilanteessa, jossa tarvitsen rohkeutta. Olen valinnut itselleni tien, jonka reitistä minulla ei ole tietoa. Olen tietoisesti päättänyt kohdata sen, mitä ikinä reitin varrella tuleekaan vastaan. Oliko päätös helppo vai vaikea? Kyllä ja kyllä, molempia. Jokin sisälläni sanoo minulle, että juuri nyt on oikea aika lähteä tälle tielle. Jokin sisäinen viisaus vakuuttaa minulle, että juuri nyt rohkeus kannattaa.

Meillä jokaisella on sisäinen viisautemme, joka kertoo meille, mikä kulloisessakin tilanteessa on juuri meille itsellemme parasta. Haasteemme on pysähtyä kuuntelemaan ja todella kuulla, mitä sisäinen viisautemme haluaa meille kertoa.

Hiljaisuudessa kuulemme sisäisen viisautemme paremmin. Mutta miten löytää hiljaisuutta tämän hektisen ja aina eteenpäin menevän elämän keskellä?

Omien sisäisten viestien kuunteleminen voi olla myös pelottavaa. Ehkä emme edes halua pysähtyä ja kuulla, mitä meidän elämäämme oikeasti kuuluu. Omien sisimpien tuntemusten tiedostaminen voi olla hämmentävää. Ja se voi saada aikaan muutoksia meissä itsessämme ja elämässämme. Silti uskaltaisin väittää, että itsensä kuunteleminen kannattaa aina. Se vastaus jonka sisältämme kuulemme, on juuri meille se oikea.

Sisimpämme saattaa ohjata meitä muutoksiin, jotka voivat olla pelottavia. Samalla kuitenkin muutos on aina suuri mahdollisuus. Tulevaisuus alkaa vaikuttaa kiinnostavalta. Mitähän minulle on vielä tarjolla? Mitä kaikkea saattaisin saada vielä kokea? Jokainen matka alkaa yhdellä askelella ja sisäinen viisautemme kertoo meille, mihin suuntaan tuo askel kannattaa ottaa. Kun vain uskallamme kuunnella sen sanomaa.

Ja kun kuulemme, tarvitsemme rohkeutta luottaa kuulemaamme. Tarvitsemme rohkeutta lähteä siihen suuntaan, jota oikeasti haluamme ja tarvitsemme. Silloin voi auttaa sanonta, jonka olen jostain lukenut, ja joka antaa minulle voimaa: ”Mikäli et lähde haluamasi perään, et koskaan saa sitä. Jos et kysy, vastaus on aina ei. Jos et astu eteenpäin, olet aina samassa paikassa.” Rohkeutta siskot!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *