• Muutosmatkalle kohti tasapainoisempaa elämää

  Mikään ei ole pysyvää, paitsi muutos. Jos haluamme ja valitsemme niin, se on meille aina mahdollisuus!

  Intohimoni on auttaa ihmisiä muutoksessa kohti stressittömämpää, itsensä näköistä elämää. Tahdon tukea jokaista muutosta elämäänsä haluavaa yksilöä, esimiestä tai työyhteisön jäsentä löytämään omat sisäiset voimavaransa. Sisäisesti vahvana, omaan persoonaan ja vahvuuksiin luottavana muutosmatkalle on helppo lähteä ja askeleet matkalla ovat kevyitä.

  Kuljen muutosmatkalla sinun ja työyhteisösi tukena. Opastan sinua luottamaan itseesi ja tekemään matkastasi juuri sinun näköisesi. Kannustan ja tarvittaessa haastan sinua jatkamaan matkaa. Ja iloitsen kanssasi edistymisestäsi ja matkalla saavuttamistasi menestyksen hetkistä.

  Tervetuloa muutosmatkalle kanssani!

  SEURAAVA: Itsetuntemuksella matkan alkuun »

 • Itsetuntemuksella matkan alkuun

  Jotta voit johtaa itseäsi, sinun on tunnettava itsesi. Kun tiedostat omat vahvuutesi, voit turvata niihin muutosmatkasi aikana.

  Vahvuutta on myös se, että tiedostat omat heikkoutesi. Kun tiedät mihin kantoihin tavanomaisesti kompastut, osaat suunnitella matkasi siten, että kierrät nämä kannot. Kun tunnistat, miten tavanomaisesti tiedostamattasi toimit, voit valita toimia toisin.

  Muutosmatkan alussa on hyvä pysähtyä hetkeksi pohtimaan miksi toimit, kuten toimit. Sen tiedostaminen, mitä tavoittelet toiminnallasi, voi antaa selityksen monille elämäsi valinnoille ja toimintatavoille. Ja se voi myös auttaa sinua ymmärtämään, miksi haluat lähteä tai miksi sinun on vaikea lähteä juuri alkavalle muutosmatkalle.

  Oppaanasi autan sinua tunnistamaan oman persoonallisuustyylisi, omat vahvuutesi ja heikkoutesi sekä oman toimintasi taustalla vaikuttavat tekijät.

  Tervetuloa mukaani itsetuntemuksen matkalle!

  SEURAAVA: Muutosmatkan kirkastaminen »

 • Muutosmatkan kirkastaminen

  Matkasi sujuu kevyemmin askelin, kun sen päämäärä on kirkkaana mielessäsi.

  Muutoksen tarve voi olla sinulle selkeä; tiedät, että nykytilasta on päästävä eteenpäin. Et ehkä kuitenkaan tiedä mitä haluat tai tarvitset nykyisen tilalle tai miten pääset sinne. Kaikissa muutostilanteissa on hyvä pysähtyä selkeyttämään lähtötilanne ja kirkastamaan päämäärä ennen matkan alkua.

  Muutos on sinulle mahdollisuus, mikäli päätät valita niin. Ennen muutosmatkan alkua sinulla on tilaisuus valita, haluatko suhtautua muutokseen mahdollisuutena vai uhkana. Samalla valitset, minkälaisen matkakokemuksen tilaat itsellesi.

  Ennen matkalle lähtöä on hyvä pohtia, miten juuri sinä haluat muutosmatkasi tehdä. Kuljetko päämäärään suorinta tietä nopeasti vai ehkä hieman miellyttävämpää kiertotietä hitaammin edeten. Mitä asioita tahdot ottaa matkallasi huomioon. Mitä haluat ottaa mukaan matkallesi. Ja mikä antaa sinulle voimia matkasi aikana.

  Oppaanasi autan sinua kirkastamaan muutosmatkan päämäärän, vahvistamaan muutoshalua sekä suunnittelemaan muutostavan.

  Tervetuloa selkeyttämään ja kirkastamaan tavoiteltavaa muutosta!

  SEURAAVA: Pienin askelin eteenpäin »

 • Pienin askelin eteenpäin

  Jokainen matka alkaa yhdestä askeleesta. Ja jokainen askel matkalla vie eteenpäin kohti päämäärää kun vain askelten suunta on oikea.

  Voi olla, että pystyt suunnittelemaan muutosmatkasi etukäteen. Sen jälkeen lähdet vain askeltamaan suunnitelmasi mukaisesti eteenpäin. Voi kuitenkin olla, että tiedät etukäteen vain päämäärän ja muutamia välietappeja matkan varrelta. Tällöin sinun on tehtävä reittivalinnat vasta matkan aikana.

  Pystyt kuitenkin aina näkemään lyhyen matkaa eteenpäin ja päättämään, mitkä ovat seuraavat pienet askeleet, jotka haluat ottaa. Et tarvitse suuria loikkia, pienet askeleet riittävät.

  Oppaanasi autan sinua määrittämään seuraavat askeleet, joilla haluat jatkaa muutosmatkaasi eteenpäin. Autan sinua myös tarkistamaan, onko askeltesi suunta oikea. En ratkaise askeleitasi tai niiden suuntaa sinun puolestasi. Sen sijaan autan sinua itse oivaltamaan miten ja mihin suuntaan haluat edetä.

  Jaan muutosmatkaa kanssasi, pienin askelin, eteenpäin.

  SEURAAVA: Oman persoonan ja vahvuuksien avulla päämäärään »

 • Oman persoonan ja vahvuuksien avulla päämäärään

  Matkan teko ei aina ole helppoa ja vaivatonta. Joskus jalkoja painaa ja mielikin on maassa. Erityisesti silloin tarvitaan uskoa itseen ja omaan persoonaan sekä uskoa siihen, että matka voi jatkua, kaikesta huolimatta.

  Matkalla voit välillä hiljentää vauhtia ja hengittää syvään, olla itsellesi armollinen ja kiittää itseäsi jokaisesta jo ottamastasi askeleesta. Matkan tekoa on helpompi jatkaa, kun kiinnität huomiosi siihen mikä on matkasi tässä vaiheessa hyvin ja kun huomaat kiittää kaikesta matkasi varrella saamastasi tuesta.

  Kun puhut itsellesi kannustavasti, pääset kevyemmin eteenpäin. Ja kun luotat itseesi, omaan persoonaasi ja omiin vahvuuksiisi, pääset lopulta matkasi päämäärään.

  Oppaanasi olen vierelläsi silloin kun luottamuksesi itseesi ja matkantekokykyysi horjuu. Kannustan ja tarvittaessa haastan sinua jatkamaan matkaa ja näkemään hyvän niissäkin hetkissä, joissa et uskoisi sitä olevan.

  Kuljen muutosmatkaa kanssasi hetken aikaa tai koko matkan ajan ihan sinun halusi ja tarpeesi mukaan.

  ALKUUN »