Mikä on sinun erityislahjasi maailmalle?

Meille suomalaisille on usein hankalaa tunnistaa vahvuuksiamme. Ja tunnemme olomme vaivaantuneiksi, jos meitä pyydetään kehumaan itseämme. Kuitenkin meillä kaikilla on hyvät puolemme, vahvuutemme, jos vain suostumme näkemään ne. Kiinnitätkö sinä huomiosi siihen, mitä sinulta puuttuu vai siihen missä kaikessa olet hyvä?

Me ihmiset olemme erilaisia persoonia ja sen myötä meillä on erilaisia vahvuuksia. Silti meillä jokaisella on vahvuuksia, useita. Sinullakin. Usein muut näkevät vahvuutemme helpommin kuin me itse. Itse ummistamme niiltä silmämme ja kiinnitämme haukankatseemme juuri niihin ominaisuuksiin, joista emme ole niin ylpeitä. Mitä jos tekisimmekin toisin päin? Mitä jos tietoisesti etsisimme vahvuuksiamme, hyväksyisimme ne ja jopa arvostaisimme niitä? Mitä jos tietoisesti hyödyntäisimme vahvuuksiamme elämässämme sen sijaan, että unohtaisimme niiden olevan olemassa? Toimisimmeko silloin toisin, olisiko mielemme ja tunteemme itseämme kohtaan toisenlaiset?

Meillä jokaisella on oma erityislahjamme maailmalle. Jotain josta on suurta hyötyä ja iloa kanssaihmisillemme. Sen löytäminen vaatii hieman ponnistelua, itsensä tutkiskelua ja oman toiminnan havainnointia. Mutta se löytyy aivan varmasti, mikäli sen vain haluaa löytää.

Me löydämme aina sen, mitä olemme etsimässä. Jos etsimme itsestämme vahvuuksia, löydämme niitä. Ja vastaavasti jos etsimme itsestämme heikkouksia, löydämme varmasti niitäkin.

Kumpien löytämisestä on enemmän hyötyä ja iloa sinun elämässäsi? Kumpi palvelee sinua tällä hetkellä parhaiten? Omien heikkouksien tunnistaminen ja hyväksyminen on myös vahvuutta. Suosittelen kuitenkin sen pohjaksi tutustumismatkaa omiin vahvuuksiin. Sisäisesti vahvana omat heikkoudet on helpompi kohdata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *