Kiinnitä huomiosi hyvään

”Aloita päiväsi tuntemalla kiitollisuutta. Ole kiitollinen vuoteesta jossa juuri nukuit, ole kiitollinen katosta pääsi päällä, matosta jalkojesi alla, juoksevasta vedestä, saippuasta, suihkusta, hammasharjasta, vaatteista, kengistä, jääkaapista joka pitää ruokasi kylmänä, autosta jota ajat, työstäsi, ystävistäsi. Ole kiitollinen liikkeistä, joista voit hankkia helposti kaiken tarvitsemasi, samoin ravintoloista, julkisista laitoksista ja palveluista sekä sähkölaitteista, jotka tekevät elämästä vaivatonta. Ole kiitollinen lukemistasi lehdistä ja kirjoista. Ole kiitollinen tuolista jolla istut ja lattiasta jolla kävelet. Ole kiitollinen säästä, auringosta, taivaasta, linnuista, puista, ruohosta, sateesta ja kukista.” – Rhonda Byrne

Kiinnitätkö sinä huomiosi kaikkeen siihen hyvään, jonka keskellä saat elää vai pidätkö elämääsi liittyviä jokapäiväisiä asioita itsestäänselvyytenä? Kiinnitätkö mahdollisesti huomiosi kaiken tämän hyvän sijasta siihen, mikä ei ole juuri nyt mielestäsi hyvin? Arkisesti tätä voisi ajatella kysymyksellä näetkö auringon paistaessa ikkunassa olevan lian ja pölyn vai ikkunan takana olevan aurinkoisen kevätmaiseman. Oletko kiitollinen siitä, että sinulla on koti ja siinä ikkunat ja että on kevät. Vai tuskastutko ja harmitteletko sitä, että ikkunat näyttävät aina keväisin likaiselta ja niiden peseminen on ehdittävä ja jaksettava tehdä kaiken muun arjen pyörityksen keskellä.

Jokainen meistä kiinnittää huomiota eri asioihin eri lailla oman persoonallisuutensa mukaan. Mutta jokaisella meistä on samalla vapaus valita, mihin haluamme kiinnittää huomiomme. Voimme opettaa itse itseämme kiinnittämään huomion hyvään ja olemaan siitä kiitollinen. Jokaisessa päivässä ja jokaisen meistä elämässä on hyvää, jos vain huomaamme sen.

Oletko siis kiitollinen terveydestäsi silloin kun se on hyvä? Vai kiinnitätkö terveyteesi huomiota vasta, kun olet sairas? Oletko kiitollinen siitä, että olet nukkunut hyvin? Vai pidätkö kunnon yöunia itsestäänselvyytenä ja ajattelet unta vain silloin, kun se ei tule? Oletko kiitollinen rakkaista ihmisistäsi silloin, kun kaikki menee hyvin? Vai puhutko ihmissuhteistasi vain silloin, kun niissä ilmenee vaikeuksia?

Jokainen päivä ja sen jokainen hetki tarjoaa tilaisuuden kiitollisuuteen. Huomion kiinnittäminen hyvään ja kiitollisuus siitä kannattaa aina. Kiitollisena ja tietoisena kiitollisuuden kohteista ympärillämme oleva hyvän määrä ikään kuin lisääntyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *